Ühel kuulsamal dessertkastmel, veinivahukastmel, on mitmel maal oma nimi. Prantslastele on see sabayon ja itaallastele zabaglione. Tegu on veevanni kohal vahustatud munakollastest, dessertveinist ja suhkrust kreemiga, mida valmistatakse vahetult enne serveerimist. ning valatakse marjadele või puuviljadele. Soovi korral
Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
Koostisosad
400 g Värsked marjad (põldmarjad, maasikad, vaarikad, mustikad jne)
3 tk Munakollane
0.5 dl Suhkur
1 dl Dessertvein
1 tl Sidrunikoor (riivitud)
Valmistamine
Klopi kuumaveevannis munakollased ja suhkur heledaks vahuks. Lisa riivitud sidrunikoor ja dessertvein. Klopi veel 5–10 minutit, kuni segu on paksenenud. Tõsta marjad pokaali. Vala peale sabayon ja serveeri kohe. Et värsked maasikad on juba müügil, siis asenda põldmarjad maasikatega.
NIPP: Suurepäraselt sobib selles desserdis kasutada Põltsamaa Kuldset või miks mitte ka isetehtud marjaveini.
Kommentaarid (0)