Kartuli-porrusupp suitsuheeringaga
Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
500 g Porrulauk
500 g Kartul
2 tk Heeringafilee (kergelt suitsumaitseline)
Piim
2 spl Oliiviõli
30 g Või
2 dl Rõõsk koor
Murulauk (või till)
Sool
Must pipar
Valmistamine
Leota väga soolaseid heeringafileesid mõnda aega piimas ning seejärellõika need võimalikult peenelt kuubikuteks. Lõika puhastatud porru valgeosa rõngasteks – kui kasutad ka rohelist osa, muutub supp rohekamaks –ja kooritud kartul kuubikuteks. Kuumuta suures potis oliiviõli ja või.Prae selles porrut kuni pehmenemiseni ning lisa kartul. Sega mõni minut jalisa nii palju keeva vett, et see ulatuks sõrme jagu üle kartuli-sibula.Kuumuta keskmisel tulel kartulite pehmenemiseni. Püreesta veidi jahtunult.Lisa koor, maitsesta soola ja pipraga. Serveeri suppi kuumalt või jahtunult maitserohelise ja heeringakuubikutega.
Kommentaarid (0)