Vene köök

Kartuli-porrusupp suitsuheeringaga 

Kaie Mei, 7. juuni 2012, 05:57
Kartuli-porrusupp suitsuheeringagaFoto: Seljamaa Fotostuudio
Klassikaline prantslaste vichyssoise on kohandatud Vene köögis suitsuheeringaga. Valmib kergelt ja maitseb üsna hästi ka jahtunult.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g Porrulauk
500 g Kartul
2 tk Heeringafilee (kergelt suitsumaitseline)
Piim
2 spl Oliiviõli
30 g Või
2 dl Rõõsk koor
Murulauk (või till)
Sool
Must pipar

Valmistamine

Leota väga soolaseid heeringafileesid mõnda aega piimas ning seejärellõika need võimalikult peenelt kuubikuteks. Lõika puhastatud porru valgeosa rõngasteks – kui kasutad ka rohelist osa, muutub supp rohekamaks –ja kooritud kartul kuubikuteks. Kuumuta suures potis oliiviõli ja või.Prae selles porrut kuni pehmenemiseni ning lisa kartul. Sega mõni minut jalisa nii palju keeva vett, et see ulatuks sõrme jagu üle kartuli-sibula.Kuumuta keskmisel tulel kartulite pehmenemiseni. Püreesta veidi jahtunult.Lisa koor, maitsesta soola ja pipraga. Serveeri suppi kuumalt või jahtunult maitserohelise ja heeringakuubikutega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee