Lõhelasanje rohke fenkoligaFoto: Seljamaa Fotostuudio
Kalatoitude retseptid
5. mai 2011, 03:17

Lõhelasanje rohke fenkoliga

Pisut pikemat köögitoimetamist vajav roog tuleb kerge ja lahe ning sobib hästi külaliste kostitamiseks. Enne serveerimist lase lasanjel vähemalt 10 minutit ootel olla, sest siis saad lõikamisega paremini hakkama.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
500 g Lõhefilee (või muud sobivat kala)
1 tk Sidrun (riivitud koor)
0.5 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
350 g Mozzarella
12 tk Lasanjeplaadid
Parmesan v. muu kõva juust
AEDVILJAKASTE
600 g Apteegitill ehk fenkol
6 tk Tomat
1 tk Sibul
Sidrunimahl või valge vein
Sool
Suhkur
VALGE KASTE
25 g Või
1 spl Jahu
2.5 dl Rõõsk koor (või piim)
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Lõika nahata lõhefileest 1 cm paksused viilud ning maitsesta need peenelt riivitud sidrunikoore ja -mahlaga. Viiluta või riivi mozzarella.2. Lõika fenkoliveerandikest viilud. Koori tomatid ning tükelda viljaliha, seemneid pole vaja eemaldada. Kuumuta hakitud sibulat pannil pehmenemiseni, lisa fenkol. Kui need on poolpehmed, pane juurde ka tükeldatud tomatid. Maitsesta ning keeda parajalt vedelaks kastmeks.3. Valge kastme jaoks kuumuta või sees mõned sekundid jahu, lisa segamise ajal vedelik ning keeda parajalt katvaks kastmeks. Maitsesta.4. Tõsta lasanjevormi põhjale aedviljakastet, suru peale lasanjeplaadid ning kata lõheviiludega. Lõhe peale aseta mozzarella ning siis uued lasanjeplaadid. Kata aedviljakastme, järjekordse kihi kala ja juustu ning lasanjeplaatidega. Viimaseks jäta valge kaste. Küpseta 200-kraadises ahjus 25–30 minutit. Vahetult enne valmimist puista peale parmesani ning küpseta grillelemendi all pind kuldseks. Serveeri pisut jahtunult.Antud kogused on mõeldud kuuele inimesele.