Maapähklitega vokiroog veiselihastFoto: Seljamaa Fotostuudio
Lõunasöögi retseptid
4. aprill 2011, 11:57

Maapähklitega vokiroog veiselihast

Terava tsitruskastmega veiselihast vokiroog sobib munanuudlitega kui sukk ja saabas.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Laim
Tšillihelbed (soovi järgi)
2 spl Tume Muscovado suhkur
0.5 dl Sojakaste
200 g Veisefilee
Maapähkliõli
200 g Munanuudlid
1 dl Maapähkel (kooritud ja hakitud)
1 tk Paprika (punane)

Valmistamine

1. Sega laimist pressitud mahl ja peenelt riivitud koor tšilli, suhkru ja sojaga. Lisa veisefilee ning lase 10 minutit maitsestuda. Hoia marinaad alles ja prae lihatükk mõõdukas kuumuses vokkpannil ühtlaselt pruuniks. Lõika seejärel õhukesteks viiludeks ning tõsta tagasi marinaadi hulka. Liha võib seest ka kergelt tooreks jääda.

2. Keeda nuudlid soolaga maitsestatud vees ja kurna. Lõika paprika õhukesteks ribadeks.

3. Kuumuta pannil maapähkleid, kuni need on kergelt pruunikad. Lisa paprikaribad ja voki soovitud pehmuseni. Lisa liha ja kaste ning sega läbi. Serveeri nuudlitega.