Linnuliha retseptid

Kodune kana-nuudlisupp köögiviljadega 

Raili Mikk, 4. aprill 2011, 11:56
Kodune kana-nuudlisupp köögiviljadegaFoto: Jaan Heinmaa
Tubli taldrikutäis suppi kosutab alati.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 tk Kana
Vesi
6 tk Porgand
4 tk Varsseller
3 tk Sibul
5 tera Must pipar
2 küünt Küüslauk (hakitud)
1 peotäis Petersell
2 oksa Tüümian
2 tk Loorber
2 spl Või
2 tk Porrulauk
Sool
Must pipar (värskelt jahvatatud)
200 g Munanuudlid

Valmistamine

1. Pane kana potti. Lisa 2 tükeldatud porgandit, 2 tükeldatud sellerivart, 1 sibul, küüslauguküüned, pipraterad, paar petersellioksa, tüümian ja 2 värsket loorberilehte. Kalla peale nii palju vett, et kõik oleks veega kenasti kaetud. Keeda kogu kupatust vaiksel tulel tunnike, aeg-ajalt vahtu riisudes.2. Tõsta kana kaussi. Kurna puljong läbi peene sõela puhtasse potti. Viiluta ülejäänud sellerivarred, porgandid, porrud, sibulad. Eralda kanaliha ja lõika väikesteks tükkideks.3. Sulata pannil või ja prae selles köögivilju keskmisel kuumusel paar minutit. Kalla köögiviljad koos kanalihaga puljongi hulka. Maitsesta soola-pipraga. Lase supil veel pool tundi vaikselt podiseda.4. Kümme minutit enne supikeetmise lõppu lisa nuudlid. Serveeri rohke värske peterselliga või sügavkülmast võetud tillipuruga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee