Panniahven spinati ja spargligaFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
14. märts 2011, 09:07

Panniahven spinati ja spargliga

Mahlased ahvenafileed maitsevad aurutatud värskete kartulitega paremini kui mis tahes peene nipstükiga. Hõrguma maitse saavutamiseks sulata kuumade kartulite peal üles veidi ehtsat võid.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 spl Või
2 spl Õli
2 küünt Küüslauk
400 g ahvenafilee
Sool
Must pipar
1 tk Sidrun (mahlaks pressitud)
1 dl Valge vein (kuiv)
1 dl Kalapuljong
100 g Spinat (võimalikult noored lehed)
100 g Spargel (eelista samuti noori)
1 peotäis Lehtpetersell

Valmistamine

Sulata pannil või ja lisa õli. Prae hakitud küüslauku paar minutit. Lisa ahvenafileed ja pruunista mõlemalt poolt kuldseks. Maitsesta soola ja musta pipraga. Vala juurde sidrunimahl, vein ja kalapuljong ning keeda 5 minutit, kuni kaste keeb veidi kokku. Lisa spinat ja spargel ning kuumuta veel paar minutit. Raputa üle hakitud peterselliga ja tõsta tulelt.