Munakastmega ahjukohaFoto: Seljamaa Fotostuudio
Kalatoitude retseptid
7. märts 2011, 06:46

Munakastmega ahjukoha

Proovi seda ajakohastatud vana retsepti tursa või kohaga. Oluline on, et kala ei küpseks üle, vaid jääks mahlane.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
400 g Kohafilee
Sool
Pipar
Tüümian
Oliiviõli (sidruniga maitsestatud)
KASTE
2 spl Või
1 tk Sibul
1 dl Valge vein (või õunamahl)
1 spl Jahu (soovi korral)
2 dl Kalapuljong
2 dl Rõõsk koor
Mädarõigas (maitse järgi)
2 tk Muna (keedetud)
Sool
Pipar
SERVEERIMISEKS
Kartul (keedetud, värske tilliga maitsestatud)

Valmistamine

Aseta kalafileed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Maitsesta soola ja pipraga ning puista üle hakitud maitserohelisega. Piserda õliga ja küpseta 220-kraadises ahjus ligi 10 minutit. Kuumuta peeneks hakitud sibulat võis, kuni see muutub klaasjaks. Vala peale vein ja keeda vedeliku haihtumiseni. Lisa soovi korral jahu ja kalapuljong ning keeda ühtlaseks. Viimasena vala juurde rõõsk koor ja kuumuta keemiseni. Vajadusel keeda tihedamaks. Maitsesta mädarõika, peeneks hakitud muna ning vajadusel soola ja pipraga. Serveeri kohe kuumade kartulite ja kalafileega.