Linnuliha retseptid

Kuskussiga kanasalat 

Angeelika Kang, 10. august 2011 06:14
Kuskussiga broilerisalatFoto: Jaan Heinmaa
Salat neile, kes armastavad võimuka maitsega küüslauku. Mahlase kanafilee küpsetamine jäta ka viimasele minutile, nii saad sooja talvesalati, mis hoiab viirused eemal.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
3 tundi marineerimiseks + kuni 30 minutit salati valmistamiseks

Koostisosad
600 g Kanafilee
MARINAAD
1 dl Oliiviõli
1 tk Sidrunimahl (värskelt pressitud)
1 küüs Küüslauk
KUSKUSS
2 dl Kuskuss
1 spl Või
1 küüs Küüslauk
1 spl Basiilik (kuivatatud)
3 dl Köögiviljapuljong
KASTE
50 g Parmesan v. muu kõva juust (jämedalt riivitud)
1.5 spl Dijoni sinep
200 g Hapukoor
100 g Majonees
2 küünt Küüslauk
1 spl Sidrunimahl
1 tl Suhkur
Sool ja must pipar
SALATIPÕHI
4 viilu Röstsai
2 spl Õli
50 g Parmesan v. muu kõva juust
200 g Kirsstomat

Valmistamine

1.Püreesta kõik marinaadiained ühtlaseks. Lase kanalihal marinaadis vähemalt 3 tundi kuni üleöö maitsestuda.2. Püreesta kõik kastmeained ühtlaseks.3. Eemalda röstsaial servad ja lõika sisu kuubikuteks. Sega õliga ja küpseta 200-kraadises ahjus 5-10 minutit, kuni saiakuubikud on kuldsed.4. Prae pannil kanafileed mõlemalt poolt kuldseks ja tõsta veerand tunniks 180-kraadisesse ahju järelküpsema. Maitsesta soola ja pipraga.5. Prae pannil võis mõni minut hakitud küüslauguküüs, lisa kuiv kuskuss ja basiilik. Tõsta segu sügavamasse kaussi ja vala peale keev puljong. Kata nõu kaanega ja lase segul 10 minutit paisuda. Sega kõik hästi läbi ja vajadusel lisa võid.6. Aseta serveerimistaldrikule kusksuss, krutoonid, jämedalt riivitud parmesan ja poolitatud tomatid. Lõika kanafileed viiludeks ja aseta taldrikule. Nirista peale kaste ja serveeri kohe.