KibuvitsamarmelaadFoto: Siim Vahur
Kiudainerikkad toidud
21. oktoober 2009, 13:21

Kibuvitsamarmelaad

Erinevalt teistest marjadest kaotavad kibuvitsatõrsikud külmutades oma raviomadused. Seepärast on neist otstarbekam valmistada moosi, siirupit, marmelaadi ning teisi hoidiseid.

Koostisosad
3.5 dl kibuvitsamoos
30 g Agar-agar (ökokauba riiulitel – loe kindlasti juhist pakil)
2.5 dl vesi

Valmistamine

1. Sulata agar-agar külmas vees, lase pliidiraua peal kuumeneda ning lahusta moosi sisse. Kuumuta segu 3–5 minutit, ent ära päris suure mulliga keema lase. Vala vormi ning lase toas taheneda.

2. Kui marmelaadiplaat on kõvaks muutunud, lõika sellest meelepärased tükid ning pista soovi korral enne suhupanekut suhkrust või vahukoorest läbi.

NB! Seda tarretist ei saa teha želatiiniga, vaid ainult agar-agariga.

Kibuvitsamoos