Kiudainerikkad toidud

Tosca kook rabarberiga 

Angeelika Kang, 15. juuni 2011, 10:37
Tosca kook rabarberigaFoto: Jaan Heinmaa
Maailma parim kook rabarberist.

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
3 tk Muna
3 dl Suhkur
3 dl Jahu
1 tl Küpsetuspulber
1 tk Sidrunist pressitud mahl
100 g Või
400 g Rabarber
Riivsai või manna
KATE
150 g Mandlilaastud
1.5 dl Suhkur
150 g Või
1.5 dl Vahukoor
1 sl Hele siirup
1 tl Kaneel (jahvatatud)

Valmistamine

Võita lahtikäiv 24 cm läbimõõduga vorm ning puista üle riivsaiaga. Vahusta munad ja suhkur kohevaks. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning sõelu munavahu hulka. Sulata või ja sega sidrunimahlaga. Vala segu tainasse ning sega ühtlaseks. Kõige lõpuks puista hulka tükeldatud rabarber.

Kalla tainas vormi ja küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit.

Katte jaoks sega kastrulis mandlilaastud, suhkur, või, vahustamata koor, siirup ja kaneel. Kuumuta keemiseni ning jätka keetmist keskmisel tulel pidevalt segades umbes 10 minutit, kuni segu on kuldse värvusega ning paksenenud. Vala põhjale ja küpseta 200-kraadises ahjus veel 15 minutit. Jahuta ning lõika kook tükkideks.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee