Suitsuforelliga võileivatortFoto: Jaan Heinmaa
Angeelika Kang 6. mai 2009 12:29

Kogus: ühele

Koostisosad
1 pakk õhukeseks viilutatud rukkileib
1 pakk Röstsai
TÄIDIS
400 g Hapukoor
till
1 tk Marineeritud kurk
400 g puhastatud kuumsuitsuforell
100 g külmsuitsutatud forellifilee
PEALE
2 dl Majonees
1 dl Hapukoor
3 küünt Küüslauk
KAUNISTUSEKS
kurgiviile
2 sl punane kalamari
värske tüümian

Valmistamine

Lõika saia- ja leivaviiludel servad ära. Täidise jaoks sega omavahel hapukoor, hakitud till, marineeritud kurk ning forellitükid.Lao serveerimisalusele esmalt kiht leivaviile. Määri kalatäidis peale. Tee järgmine kiht saiast ja määri taas kalatäidist peale. Moodusta nii neli kihti: kaks saiast ja kaks leivast.Pealmine saiakiht jääb ilma määrdeta. Kata tort toidukilega ja aseta peale raskus, näiteks lõikelaud. Tõsta tort järgmise päevani külmikusse. Katte jaoks sega hapukoor, majonees ja purustatud küüslauguküüned. Kata tort seguga. Kaunista kurgiviilude, kalamarja ning tüümianiga.