Moules marinières ehk sinimerikarbid Tigu moodi
Kogus: ühele
Koostisosad
2 kg sinimerikarbid (puhastatud ja külmas vees seisnud)
100 g või
2 -3 tk Peeneks hakitud šalottsibul
Suur punt hakitud lehtpeterselli
2 tera Jamaica pipar või vürts
1 leht Loorber
0.5 pdl Valge vein (nt. Picpoul, Muscadet)
Valmistamine
Pane võitükk potti ja haki hulka šalottsibulad. Kuumuta neid natuke, kuid ära pruunista. Seejärel tõsta potti sinimerikarbid, loorber, vürts, osa petersellist ja vein. Aja keema. Seejärel keera kuumust väiksemaks, kata pott kaanega ja lase haududa, kuni karbid on avanenud.Hispaania karpide puhul, mis võivad olla väga soolased, tuleb vedelikku maitsta, sest mõnikord peab veini juurde kallama. Tõsta roog koos potiga lauale, lisa helde käega peterselli ja kutsu kõik sööma.
Kommentaarid (0)