Kogus: ühele
Koostisosad
TAINAS
150 g Või
1 dl Suhkur
1 tk Muna
0.5 tl Sool
4 dl jahu
1 tl Küpsetuspulber
TÄIDIS
150 g Kohupiim
2 sl Suhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
1 sl Hapukoor
1 sl jahu
Valmistamine
Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa muna, sool ning jahuga segatud küpsetuspulber. Sega kiirelt ühtlaseks tainaks ja keera kilesse. Hoia tund aega külmkapis.Täidise valmistamiseks sega omavahel kohupiim, suhkur, vanillsuhkur, hapukoor ja jahu.Rulli tainas jahusel laual laiali ja vormi 10 cm läbimõõduga kettad. Aseta 1 sl täidist ühele poolele ning tõsta teine pool peale. Suru kahvliga tihedalt kinni ja pintselda üle lahtiklopitud munaga. Küpseta 225-kraadises ahjus 10 minutit.Kogustest valmib 10 pirukat.
Kommentaarid (0)