KrevetirisotoFoto: David Munns
Kalatoitude retseptid
19. jaanuar 2011, 08:23

Krevetirisoto

Risotot keeda hellalt ja puljongit hoolega. Kui aega napib, valmista riisikeeduleem köögivilja- või kalapuljongist, mida saab tummisemaks mereannifondi abil.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
10 minutit + hautamiseks 25 minutit

Koostisosad
400 g Krevetid (koorimata)
3 sl Oliiviõli
1 kaun Punane tšilli
1.5 l Kalapuljong
1 tk Hakitud sibul
300 g Risotoriis
1 väike klaas Valge vein
200 g Herned (külmutatud)
1 tk Sidrun

Valmistamine

Koori sulanud krevetid, jättes koored alles. Kuumuta suurel pannil 1 sl õli ning prae selles krevetikoored ja pool viilutatud tšillit. Vala hulka puljong, lase vedelikul keema minna, keera kuumus madalamaks ja lase puljongil podiseda. See meetod tagab mõnusa, kergelt terava mekiga koorikloomapuljongi.

Võta teine pann ja prae 1 sl õlis sibul. Lisa riis ja kuumuta läbi. Vala hulka vein ja lase sellel kuumuse käes peaaegu aurustuda. Lisa kulbitäite kaupa koorikloomakestadest kurnatud puljongit. Korda seda tegevust seni, kuni peaaegu kogu vedelik on riisiteradesse imbunud. Vahetult enne lõplikku valmimist lisa kooritud krevetid ja herned. Lase läbi kuumeneda. Lisa ülejäänud tšilli hakitud kujul, ühe sidruni mahl ja 1 sl oliiviõli. Lase toidul veidi rahuneda. Enne serveerimist sega hulka ühe sidruni riivitud koor.