Strooganov ürdise pastagaFoto: Dawie Verwey
Itaalia köök
8. veebruar 2011, 07:18

Strooganov ürdise pastaga

Veiselihast strooganovi saab maitsestada nii mahedalt kui vürtsikalt.

Kogus: neljale
Valmistusaeg:
30 minutit

Koostisosad
400 g Veisestrooganov
1 sl Või
1 sl Oliiviõli
300 g Šampinjonid
400 g Pasta
3 tk Šalottsibul (peeneks hakitud)
1 sl Jahu
3 dl Veisepuljong
1 sl Dijoni sinep
1 sl Tomatipüree
3 sl Hapukoor
Sool ja pipar
Lehtpetersell

Valmistamine

1. Maitsesta liha soola-pipraga. Aja pann kuumaks ning pane sinna pool või- ja õlikogusest. Pruunista liha kiiresti pannil. Parem, kui teeksid seda mitmes jaos, siis ei lähe pannitäis hauduma. Tõsta lihad kokku ja hauta need siis pannil pehmeks, aeg ajalt kuuma vett lisades.2. Pane pasta keema.3. Prae ülejäänud õli-või segus pannil sibul ja seened. Lisa juurde vähese külma veega segatud jahu ja lisa kuum puljong. Lase 5 minutit kastmel ägedalt keeda, siis lisa sinep, tomatipüree, hapukoor ja maitseained. Hauta minuti jagu ning tõsta hulka liha. Lase veelkord kastmel korraks keema tõusta. 4. Nõruta pasta ja sega poole koguse hakitud lehtpeterselliga. Soovi korral maitsesta.Paku koos kastmega, mis on üle riputatud ülejäänud peterselliga. Soovitus: vürtsikama kastme jaoks lisa praetud sibulale karripastat ning hapukoor asenda maitsestamata jogurti ja petersell koriandriga. Iseäranis hea on taoline karrist inspireeritud kaste basmati riisiga.