Küpsetised

Hapukoore-meekook 

Angeelika Kang, 19. märts 2009, 11:25
Hapukoore-meekook Jaan Heinmaa
Kook, mis vajab külmikus läbiimbumiseks ja maitsestumiseks vähemalt 12 tundi. Mida tumedamaks põhjad küpsetad, seda tugevama maitsega koogi saad.

Kogus: kaheteistkümnele

Koostisosad
PÕHI
2 tk muna
2 dl Suhkur
60 g Või
0.5 dl mesi (vedel)
7 dl Jahu
1 tl Küpsetuspulber
VAHELE
1.5 kg Hapukoor
3 dl suhkur

Valmistamine

Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks. Sulata potis või ja lisa mesi. Tõsta hulka munavaht. Kuumuta keemiseni ning tõsta tulelt. Lisa jahu-küpsetuspulbrisegu ja sega ühtlaseks tainaks. Jaga tainas 5 palliks ning rulli kergelt jahusel laual piklikud tükid. Aseta küpsetuspaberile ning küpseta ükshaaval 175-kraadises ahjus 5-7 minutit. Purusta 1 tainaplaat peeneks puruks ja jäta koogi kaunistuseks. Määri jahtunud kihtide vahele suhkruga segatud hapukoort ning kaunista koogipuruga. Hoia kilega kaetuna külmkapis kuni järgmise päevani. Lõika ruutudeks.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee