Vürtsikas riis lillkapsagaFoto: Oma Maitse
Aasia köök
5. oktoober 2010, 06:37

Vürtsikas riis lillkapsaga

Kogus: neljale

Koostisosad
2 sl päevalilleõli
1 tk hakitud sibul
2 tk hakitud porgand
200 g Basmati riis
50 g Punased läätsed
veidi punast karripastat
9 dl vesi
1 tk Lillkapsas
100 g Herned (külmutatud)
mõned röstitud India pähklid
SERVEERIMISEKS
maitsestamata jogurtit ja mangotšatnit
sool, must pipar

Valmistamine

1. Kuumuta pannil õli, lisa sibul ja porgand ning prae 5 minutit. Sega hulka riis ja läätsed ning minuti pärast ka karripasta ja 9 dl vett. Lisa 1 tl kaupa karripastat ja timmi kogust suurendades endale sobiv vürtsikusaste. Lase toidul keema minna, kata kaanega ja hauta 10 minutit.2. Tõsta hulka õisikuteks eraldatud lillkapsas ja keeda veel 10 minutit. Lisa enne lõplikku valmimist ka herned. Maitsesta. Kui riis ja läätsed on pehmed, tõsta toit taldrikule, kata pähklitega ning paku kõrvale jogurtit ja tšatnit.