Küpsetised

Evelin Pange seenepirukas 

Evelin Pang, 14. september 2008, 20:05
Evelin Pange seenepirukasFoto: Seljamaa Fotostuudio
Noor staarnäitlejanna on ka entusiastlik kodukokk. "Kõik naised teevad ju süüa. Või mulle ainult tundub nii?"

Koostisosad
TAINAS
175 g Või
300 ml Jahu
4 sl Külm vesi
natuke soola
Tüümian (kuivatatud)
TÄIDIS
1 purk soolaseened (soovitavalt kitsemamplid)
2 tk Sibul
1 pakk Toorjuust
2 tk Muna
või vormi määrimiseks
SOOVI KORRAL
Must pipar

Valmistamine

Sega jahu soola ja kuivatatud tüümianiga. Lisa külmad võitükid ning näpi sõmeraks. Lisa külm vesi ning suru ühtlaseks tainaks. Pane tainas pooleks tunniks külmkappi. Tükelda seened ja sibul. Prae neid pannil, kuni sibul on juba väheke küpsenud. Sega jahtunud seene-sibulasegu juurde munad ja toorjuust. Kui on vaja lisada pipart, siis nüüd on selleks õige aeg.

Kata võitatud vormi põhi tainaga ja eelküpseta kümmekond minutit. Siis pane peale täidis ja küpseta seni, kuni pirukas on valmis (kontrolli piruka servade järgi, need peavad olema mõnusalt helepruunid).

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee