Soe lõhe-riisisalat
Kogus: kahele
Koostisosad
200 g Lõhefilee
3 sl Magus tšillikaste
poole laimi mahl
pool sektoriteks lõigatud laimi
150 g Basmati riis
1 tk suur porgand
punt rohelist sibulat
0.5 -1 kaun tšilli
KASTE
40 ml Sojakaste
70 ml apelsinimahl
2 sl Seesamiõli
1 sl peeneks hakitud ingver
1 sl pruun suhkur
2 küünt peeneks hakitud küüslauk
Koriander (värske)
2 sektorit Laim
Valmistamine
1. Jäta lõhefilee koos tšillikastme ja laimimahlaga 10 minutiks seisma. Seejärel grilli kala 225 kraadi juures loetud 4–5 minutit, lase veidi jahtuda ja rebi tükkideks.
2. Keeda riis ja sega riivitud värske porgandi, viilutatud rohelise sibula ning peeneks hakitud tšilliga.
3. Pane kastmeained purki ja loksuta kõvasti. See on kõige muretum viis kastme ühtlaseks kokkusegamiseks. Kalla kaste riisile ja sega läbi. Kõige peale aseta kala. Serveeri kindlasti soojalt ja soovitatavalt hakitud koriandriga ning laimisektoritega.
Kommentaarid (0)