Küpsetised

Suvikõrvitsakeeks 

Angeelika Kang, 8. september 2008, 07:31
SuvikõrvitsakeeksFoto: Jaan Heinmaa
Maitsev keeks ootamatu komponendiga

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min
15 minutit + küpsetamiseks 40 minutit

Koostisosad
TAINAS
400 g Väiksemad suvikõrvitsad
3 tk Muna
3 dl Suhkur
2.5 dl Õli
6 dl jahu
0.5 tl Küpsetuspulber
2 tl Söögisooda
0.5 tl Sool
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
50 g Kreeka pähkel (hakitud)
KREEM
200 g maitsestamata toorjuust
100 g Või
2 dl Tuhksuhkur
KAUNISTUSEKS
Kreeka pähkleid

Valmistamine

Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks. Riivi suvikõrvitsad peene riiviga ja pigista üleliigne vedelik välja. Tõsta juurde õli. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, sooda, sool, vanillsuhkur ja hakitud pähklid. Ühenda jahusegu suvikõrvitsamassiga ning lisa lõpuks munavaht. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud piklikku keeksivormi ja küpseta 190-kraadises ahjus 40 minutit. Kreemi jaoks sega toorjuust, pehme või ja tuhksuhkur ühtlaseks massiks. Määri jahtunud keeksile ning kaunista Kreeka pähklitega.