Gruusia köök
27. august 2008, 13:41

Hatšapurid suluguni juustuga

Hatšapurit valmistatakse nii ahjus kui ka pannil ning nii nuudli- kui pärmitainast.

Kogus: ühele

Koostisosad
TAINAS
2.5 dl Piim
1 tk muna
0.5 tl Küpsetuspulber
Sool
nisujahu
TÄIDIS
300 g suluguni juust
1 tk Muna
Õli praadimiseks

Valmistamine

Meie tingimustes on kõige lihtsam seda valmistada peamiselt turgudel muudava suluguni juustuga. Ehe suluguni juust on niivõrd soolane, et seda tuleks hatšapuri jaoks mõni tund vees leotada. Soolasuse tõttu on ka tainasse soola lisamine maitse asi.Küpsetuspulber teeb nuudlitaina kergemaks.Sega piim ja muna ühtlaseks, maitsesta soolaga. Sõelu hulka nii palju jahu, et saaksid pehme rullitava taina. Sõtku hoolega. Viimasena lisa pisut õli ning enne rullimist lase tainal 10-15 minutit puhata. Riivi juust ja sega see lahtiklopitud munaga. Jaga tainas ja juustukogus võrdseteks osadeks.Rulli tainaports jahusel laual õhukeseks rattaks. Kata see juustukogusega ning kroogi servad keskpunktini. Suru siis kätega pind ühtlaseks nii, et täidist poleks näha, ning täpselt nii suureks, kui on praepanni läbimõõt.Kuumuta pannil õli ning aseta sellele pirukas, kroogitud pind ülal. Prae kaane all, kuni on kaunis kuldpruun, siis keera teistpidi ja prae ilma kaaneta kuni küpsemiseni.Värskelt praetud hatšapuri on mõnusalt krõbeda koorikuga pirukas. Jahtunult sobib paremaks maitseks ahjus üle küpsetada. Imehea ka praetud sibula, mõne vürtsika kastme ja värske salatiga.Täidisele võid lisada seedermänni seemneid, purustatud pipart või kuivatatud maitseürte.