Gruusia köök

Liha marineerimine Gruusia moodi 

Toidutare, 27. august 2008, 13:41
Liha marineerimine Gruusia moodi

Kogus: ühele

Koostisosad
liha
sibul
Koriander
sool
must pipar

Valmistamine

Grusiinid marineerivad liha peamiselt kuivalt. Enamasti lisatakse ka sool alles vahetult enne küpsetamist, sest sool ei võimalda teistel maitseainetel lihatükki vajalikul määral mõjutada.Võta soovitud lihatükid ning vasarda need ühtlase paksuseni. Võid kasutada ka suuremaid lihatükke, aga siis on maitsestumisaeg veelgi pikem.Purusta lihatükkidele musta pipart. Tükelda nii palju mugulsibulat ja värsket koridandrit, et nendest jätkuks lihalõikude katmiseks. Aseta ained kihiti kaussi, kata mõne raskusega ning hoia õhukindlalt külmikus vähemalt 12 tundi. Vahetult enne grillimist või praadimist maitsesta lihatükke soolaga.Sibularattad koos koriandriga prae õlis kuldpruuniks ning paku liha lisandiks.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee