Liha marineerimine Gruusia moodi
Kogus: ühele
Koostisosad
liha
sibul
Koriander
sool
must pipar
Valmistamine
Grusiinid marineerivad liha peamiselt kuivalt. Enamasti lisatakse ka sool alles vahetult enne küpsetamist, sest sool ei võimalda teistel maitseainetel lihatükki vajalikul määral mõjutada.Võta soovitud lihatükid ning vasarda need ühtlase paksuseni. Võid kasutada ka suuremaid lihatükke, aga siis on maitsestumisaeg veelgi pikem.Purusta lihatükkidele musta pipart. Tükelda nii palju mugulsibulat ja värsket koridandrit, et nendest jätkuks lihalõikude katmiseks. Aseta ained kihiti kaussi, kata mõne raskusega ning hoia õhukindlalt külmikus vähemalt 12 tundi. Vahetult enne grillimist või praadimist maitsesta lihatükke soolaga.Sibularattad koos koriandriga prae õlis kuldpruuniks ning paku liha lisandiks.
Kommentaarid (0)