Kiudainerikkad toidud

Pihlaka-porgandi-õunamoos 

Raili Mikk, 8. september 2011, 09:14
Pihlaka-porgandi-õunamoosFoto: Jaan Heinmaa
Võluväega ja mõrkjalt magushapukas.

Kogus: ühele

Koostisosad
600 g pihlakad
400 g porgand
1 kg õun
200 ml vesi
700 g suhkur
0.5 dl brändi
1 peotäis hakitud värske münt

Valmistamine

Pane pihlakamarjad enne moosikeetmist ööpäevaks sügavkülma. Keeda marjad koos 100ml veega pehmeks ja püreesta sauseguriga. Pane puhastatud ja tükeldatud porgandid ja õunad ülejäänud veega potti ja keeda pehmeks. Kalla segud kokku ning hauta vaiksel tulel aeg-ajalt liigutades ja vahtu korjates umbes tund aega. Siis alles vala juurde suhkur ja kuumuta veel 10 minutit. Kõige lõpuks lisa münt ja brändi. Tõsta jahtunud moos purkidesse ja sule õhukindlalt.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee