Koostisosad
TAINAS
225 g Tume šokolaad
1.5 dl röstitud mandlid
1.5 dl jahu
1.5 tl Küpsetuspulber
225 g Või
3 dl Suhkur
6 tk Munakollane
6 tk Munavalge
TÄIDIS JA KATE
200 g Tume šokolaad
1 sl Õli
aprikoosimoosi
Valmistamine
Soojenda ahi 175 kraadini. Sulata šokolaad. Purusta mandlid köögikombainis ja sega jahu küpsetuspulbriga. Vahusta suhkur ja või heledaks kohevaks vahuks. Lisa vahustamist jätkates ükshaaval munakollased. Lisa sulanud šokolaad, jahu ja tugevalt vahustatud munavalged. Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud vormi. Küpseta 45 minutit. Lase jahtuda. Lõika horisontaalselt pooleks ja pane vahele aprikoosimoosi. Sulata šokolaad, sega õliga ja kata sellega kook. Tõsta jahedasse tahenema.
Kommentaarid