Kreeka köök

Spanakopita 

Angeelika Kang, 6. august 2008, 07:05
Spanakopita Jaan Heinmaa
Kreeka köögi klassikaline küpsetis.

Kogus: kuuele

Koostisosad
500 g Lehttainas
500 g Spinat
2 sl Või
100 g Roheline sibul
Petersellilehed
Sool
Must pipar
1 tk Muna
100 g Feta juust
Muna pintseldamiseks

Valmistamine

Rulli tainas kaheks 26 cm läbimõõduga kettaks. Pese spinat, keeda väheses vees 5 minutit, kurna ja pigista kuivaks. Haki peenemaks ja prae võis 5 minutit. Lisa hakitud roheline sibul ja lehtpetersell. Maitsesta soola ja pipraga. Jahuta veidi ja lisa muna. Aseta lehttainaketas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

Kata spinatisegu ja murendatud fetaga. Tõsta teine tainaketas peale ja suru kahvliga tihedalt servadest kinni. Toksi pealispinnale kahvliga augud ja pintselda munaga. Küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee