Kalatoitude retseptid

Ürdi-veinikastmes merikarbid 

Raili Mikk, 10. veebruar 2009, 11:23
Ürdi-veinikastmes merikarbid Jaan Heinmaa
Belgia köögis mängivad mereannid väga olulist rolli. Merikarpe friikartulitega võib nimetada lausa rahvustoiduks. Tavaliselt tehakse karpe värskete ürtide, valge veini ja võiga maitsestatud puljongis.

Kogus: neljale

Koostisosad
1 kg sinikarbid
2 sl Või
2 sl Õli
1 tk Sibul
2 tk Varsseller
4 küünt Küüslauk
0.5 pudelit Kuiv valge vein
Must pipar
Värske tüümian
Värske petersell
SOOVI KORRAL
2 dl 35% koor

Valmistamine

Vali suur paksu põhjaga pott. Pane sinna õli ja või. Kuumuta võimalikult peeneks hakitud sibul, küüslauk ja seller klaasjaks.Kalla juurde vein – umbes 1/4 klaasi tosina karbi kohta –, lase mõni minut alkoholil välja keeda ja lisa karbid. Maitsesta musta pipra, 1 sl hakitud tüümiani ja samas koguses peterselliga. Soovi korral võid lisada 2 dl 35% koort. Sega aeg-ajalt, kuni karbid avanevad. Suletuks jäänud nopi välja. Serveeri kohe.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee