Ürdi-veinikastmes merikarbid
Kogus: neljale
Koostisosad
1 kg sinikarbid
2 sl Või
2 sl Õli
1 tk Sibul
2 tk Varsseller
4 küünt Küüslauk
0.5 pudelit Kuiv valge vein
Must pipar
Värske tüümian
Värske petersell
SOOVI KORRAL
2 dl 35% koor
Valmistamine
Vali suur paksu põhjaga pott. Pane sinna õli ja või. Kuumuta võimalikult peeneks hakitud sibul, küüslauk ja seller klaasjaks.Kalla juurde vein – umbes 1/4 klaasi tosina karbi kohta –, lase mõni minut alkoholil välja keeda ja lisa karbid. Maitsesta musta pipra, 1 sl hakitud tüümiani ja samas koguses peterselliga. Soovi korral võid lisada 2 dl 35% koort. Sega aeg-ajalt, kuni karbid avanevad. Suletuks jäänud nopi välja. Serveeri kohe.
Kommentaarid (0)