Kalatoitude retseptid

Caesari salat forelliga 

Angeelika Kang, 17. juuli 2008, 08:37
Caesari salat forelligaFoto: Jaan Heinmaa
Salatiklassik, seekord forelliga

Kogus: neljale

Koostisosad
400 g Forell
Sool
Must pipar
Erinevad salatilehed
300 g Kirsstomatid
4 viilu Röstsai
Õli pintseldamiseks
KASTE
1 tk Munakollane
1 tl Prantsuse sinep
1 sl Sidrunimahl
0.5 dl Oliiviõli
2 küünt Küüslauk
1 tl Suhkur
Sool
Must pipar
50 g Parmesani

Valmistamine

Lõika forellifilee neljaks tükiks. Maitsesta soola ja musta pipraga. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit. Kastme valmistamiseks riivi pool juustust peeneks, ülejäänu jäta serveerimiseks. Vispelda munakollane, sinep ja sidrunimahl ühtlaseks. Lisa pidevalt vahustades peene nirena õli, hakitud küüslauguküüned, suhkur, sool ning must pipar. Lõpuks pane hulka riivitud parmesan ja sega ühtlaseks.Aseta taldrikule salatilehed, poolitatud kirsstomatid ning pannil praetud ja kuubikuteks lõigatud saiad. Tõsta peale soe kalafilee ja serveeri kohe koos kastmega.