Toidukordade retseptid

Maasikašarlott 

Toidutare, 6. mai 2009, 09:09
 
Maasikašarloti sees on peale traditsioonilise vahukoore mascarponejuust ning terved maasikad.

Kogus: ühele

Koostisosad
RULLBISKVIIT
4 tk Muna
5 sl Suhkur
4 sl Jahu
2.5 dl maasikamoos
TÄIDIS
400 g Vahukoor
4 sl Suhkur
80 g Mascarpone
1 tk Laimi mahl ja riivitud koor
4 lehte Želatiin
1 dl Kuum vesi
400 g Aedmaasikad
KAUNISTAMISEKS
50 g Aedmaasikad

Valmistamine

1 Rullbiskviidi valmistamiseks vahusta munad suhkruga. Sõelu jahu munamassi hulka. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.2 Küpseta 200 kraadini eelkuumutatud ahjus 10–12 minutit, kuni kook on kuldpruun. Kummuta põhi köögirätikule ja eemalda küpsetuspaber.3 Määri biskviidile maasikamoos ja rulli kokku nii, et serv jääks allapoole.4 Määri õliga kaheliitrine kauss, siis on kooki hiljem kergem kausist kätte saada. Viiluta rullbiskviit ja vooderda kauss viiludega.5 Riivi peene riiviga laimikoor, pigista laimist välja mahl ning sega need kokku mascarpone’ga.6 Vahusta vahukoor ja suhkur. Sega omavahel mascarpone ja vahustatud koor. Lisa poolitatud maasikad.7 Leota želatiinilehti 5 minutit külmas vees. Seejärel pigista lehtedest välja liigne vesi, pane lehed vähesesse kuuma vette ja sega ruttu ühtlaseks. Nirista želatiin täidisesse ja sega kergelt läbi.8 Kalla täidis vooderdatud kaussi. Aseta šarlott 4 tunniks külmkappi.9 Enne serveerimist pista kauss korraks kuumaveevanni ja kummuta siis kook ettevaatlikult serveerimisalusele. Kaunista maasikatega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee