Küpsetised

Kohupiima-köömnekook 

Toidutare, 8. mai 2008, 13:06
 Ülle Viska
Pärmitainapõhjal kook, millele kõrvits annab ilusa kuldkollase värvi

Kogus: ühele

Koostisosad
PÄRMITAINAS
1 dl Piim
25 g Pärm
30 -60 g Suhkur
pisut soola
1 tl Kardemon
4 dl Jahu
75 g Või
1 tk Munakollane
50 g Kõrvits
KATE
350 g vanillikohupiim
2 sl Suhkur
1 tk Muna
1 sl Sulatatud või
100 g Hapukoor
1 sl köömned
pisut soola
PEALE
100 g Riivjuust

Valmistamine

Lahusta leiges piimas pärm. Sega juurde suhkur, sool ja kardemon. Lisa jahu, pehme või, munakollane ja riivitud kõrvits. Sõtku hästi läbi ning lase umbes 40 minutit kerkida.Vooderda pärmitainaga koogivormi põhi ja servad.Lisa kohupiimale muna, suhkur, hapukoor, sulatatud või, köömned ja pisut soola. Kalla kate tainale ning silu tasaseks. Riputa peale riivjuustu.Küpseta 200-kraadises ahjus 15–20 minutit, kuni kook on värvuselt kuldkollane.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee