Foto: Foro
Kiudainerikkad toidud
29. aprill 2008, 13:52

Rabarberiga panna cotta

Itaalia magustoit kevadise nüansiga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
valmist 30 min + 3 tundi külmkapis

Koostisosad
300 g Rabarber
1 dl Suhkur
2 dl Vahukoor
2 dl Maitsestamata jogurt
0.5 dl Suhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
2 tl Želatiinpulber
2 sl Vesi

Valmistamine

Tükelda rabarbrivarred ja pane need koos suhkruga kastrulisse. Lisa väheke vett ning kuumuta keemiseni. Kata kastrul kaanega ja hauta rabarbrid pehmeks. Kuumuta kastrulis koor ja suhkur keemiseni. Sega omavahel želatiinipulber ja vesi ning lase paisuda 5 minutit. Vala želatiinisegu koore hulka ja sega, kuni želatiin on lahustunud. Lisa pehmed rabarbritükid, jogurt ja vanillsuhkur. Vala segu nelja väiksemasse vormi või klaasi. Lase külmkapis tarretuda vähemalt 3 tundi kuni üleöö.