SpinatipüreesuppFoto: Foro
Lõunasöögi retseptid
21. aprill 2008, 13:25

Spinatipüreesupp

Spinat on üks esimesi kevadisi köögivilju. Serveeri keedetud vuti- või kanamunadega ja tüümianiga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 sl Või
2 küünt Küüslauk
1 tk Sibul
200 g Spinatilehed
2 tk Kartul
600 ml Köögiviljapuljong
600 ml Maitsestamata toorjuust
Sool
Must pipar
SERVEERIMISEKS
keedetud vutimunad
Tüümian

Valmistamine

Sulata kastrulis või ning pane sinna hakitud küüslauguküüned ja sibul. Prae veidi ja lisa spinatilehed ning kooritud ja tükeldatud kartulid. Kuumuta paar minutit ja vala juurde puljong. Kata kaanega ja keeda, kuni kartulid on pehmed. Lisa toorjuust ning püreesta segu sauseguriga. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri keedetud vuti- või kanamunadega ja tüümianiga.