Linnuliha retseptid

Kana-juustukeeks 

Markko Mattus, 29. aprill 2009, 10:11
 Seljamaa Fotostuudio
Toitev küpsetis, mis koos salatiga võib täita põhiroa rolli.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
ettevalmistus 25min + küpsemine 45min

Koostisosad
300 g Kanafilee
30 g Või
Paprika (jahvatatud)
4 tk Muna
1 dl Piim
150 g Jahu
1.5 tl Küpsetuspulber
100 g Kodujuust
100 +25 g Juust (tugevamaitseline, nät. Pikantne)
15 lehte Basiilik (värske)
1.5 dl Päevalilleõli
Sool
Must pipar
Tšilli (valikuline)

Valmistamine

1 Lõika kanafilee pikkadeks ribadeks või kuubikuteks, veereta paprikapulbris ja kuumuta kergelt kuumas võis. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta jahtuma.2 Kuumuta ahi 180 kraadini. Vooderda ristkülikukujuline 25 cm keeksivorm küpsetuspaberiga.3 Riivi juust, lõika basiilik ribadeks.4 Sega omavahel küpsetuspulber ja jahu. Klopi munad, õli ning piim ühtlaseks ning maitsesta soola ja pipraga. Lisa järk-järgult jahu, suurem osa riivjuustust, kodujuust ja basiilik ning sega ühtlaseks tainaks.5 Vala tainas kanaribadega vaheldumisi keeksivormi ja küpseta ahjus 45 minutit. Veerand tundi enne valmimist puista üle riivjuustuga, pruunistumiseks tõsta küpsetamistemperatuur 210 kraadini. Proovi küpsust noateraga – kui tera jääb tainast puhtaks, on keeks valmis.6 Serveeri veidi jahtunult või jahedalt värske lehtsalati ja kirsstomatitega.Keeksist saab 12 viilu

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee