Kogus: neljale
Koostisosad
TAINAS
2.5 dl Vesi
0.5 tl Sool
1 sl muscovado suhkur
175 g Jahu
0.5 tl Küpsetuspulber
1 tk Laim
120 g Või
1 l Maisiõli v muud neutraalset frittimisõli
3 tk Muna
Valmistamine
1 Kuumuta vesi koos soola, suhkru ja võiga keemiseni.
2 Ühenda küpsetuspulber jahuga.
3 Vala jahukogus keeva vee hulka korraga ja ise lusikaga tugevalt segades. Ära heitu, et tainas tuleb üsna tugev. Tulemus peab olema kooshoidev jahupall.
4 Kui segu on käesoojaks jahtunud, lisa munad ja mikserda pehmeks tainaks. Pane tainas peene otsikuga kondiitripritsi.
5 Kuumuta 190 kraadini maisiõli koos laimikoorega, millest oled mahla eelnevalt hästi hoolega välja pressinud (mahl ajab õli pritsima). Eemalda laimikoored, kui need tumenevad. Suru tainast ~10 cm pikkused pulgad (nagu tehakse pontšikuid) ja küpseta kuumas õlis kuldpruuniks.
6 Aseta majapidamispaberile liigsest rasvast nõrguma ja puista serveerimisel üle tuhksuhkru või püherda aromaatsemaks tulemuseks kaneelisuhkru sees.
Hoiatus: laimikoorega maitsestuse võib ka ära jätta. Siis on churros'te küpsetamine ohutum.
Kommentaarid (0)