Foto: Seljamaa Fotostuudio
Mehhiko köök
1. märts 2011, 12:33

Churros

Hispaania hommikukohvibaaridest tuntud churros on Mehhikoski minev kaup. Nimi tuleneb hispaaniakeelsest sõnast “churro”, mis viitab pikakarvalise lamba lokikestele. Saad sarnase välimuse, kui kasutad sakilise lõikega ja üsna väikese läbimõõduga kondiitripritsi. Selliseid toekaid ampse küpsetatakse churreria’tes kohvi või šokolaadijoogi kõrvale mehhikopäraselt laimiviiluga maitsestatud maisiõlis.

Kogus: neljale

Koostisosad
TAINAS
2.5 dl Vesi
0.5 tl Sool
1 sl muscovado suhkur
175 g Jahu
0.5 tl Küpsetuspulber
1 tk Laim
120 g Või
1 l Maisiõli v muud neutraalset frittimisõli
3 tk Muna

Valmistamine

1 Kuumuta vesi koos soola, suhkru ja võiga keemiseni.

2 Ühenda küpsetuspulber jahuga.

3 Vala jahukogus keeva vee hulka korraga ja ise lusikaga tugevalt segades. Ära heitu, et tainas tuleb üsna tugev. Tulemus peab olema kooshoidev jahupall.

4 Kui segu on käesoojaks jahtunud, lisa munad ja mikserda pehmeks tainaks. Pane tainas peene otsikuga kondiitripritsi.

5 Kuumuta 190 kraadini maisiõli koos laimikoorega, millest oled mahla eelnevalt hästi hoolega välja pressinud (mahl ajab õli pritsima). Eemalda laimikoored, kui need tumenevad. Suru tainast ~10 cm pikkused pulgad (nagu tehakse pontšikuid) ja küpseta kuumas õlis kuldpruuniks.

6 Aseta majapidamispaberile liigsest rasvast nõrguma ja puista serveerimisel üle tuhksuhkru või püherda aromaatsemaks tulemuseks kaneelisuhkru sees.

Hoiatus: laimikoorega maitsestuse võib ka ära jätta. Siis on churros'te küpsetamine ohutum.