Mehhiko köök

Tequila'st joobunud kanad 

Kaie Mei, 24. märts 2008, 10:31
 Seljamaa Fotostuudio
Tequila-kogus võib mõjuda ehmatavalt, kuid tulemus on nauditav (ning sugugi mitte joobumust tekitav) just selle mõnusa nüansi poolest, mille see kange jook endast puuviljarohkes roas jätab. Võid proovida toitu ka kanafileega, kuid sel juhul pööra tähelepanu kartulite valmimisajale.

Kogus: neljale

Koostisosad
6 -8 tk Kana poolkoivad
Sool
Must pipar
Nisujahu või peenike maisijahu
1 dl Tumedad rosinad
0.5 dl Valge vein
2 sl Maisiõli
1 tk Suurem sibul
3 küünt Küüslauk
1 tk Tšilli
4 tk Kartul
80 g Mandlilaastud
2 tk Õun (väiksem, hapukam)
0.5 l Kanapuljong
1.5 dl tequila
värske koriander

Valmistamine

1 Pane pestud rosinad veini sisse likku. Maitsesta nahata, kuid luutükiga poolkoivad soola ja pipraga ning paneeri jahus. Pruunista õlis ja aseta haudepotti.2 Prae tükeldatud sibulat, küüslauku ja tšillit mõni minut pannil väheses õlis. Lisa mandlilaastud ning veidi aja pärast õuna- ja kartulitükid. Prae, aga jälgi, et mandlid üle ei pruunistuks, ning lisa siis rosinad koos veiniga.3 Vala kõik haudepotti kanakoibade peale, kalla juurde puljong ja tequila ning hauta kaane all kana ja kartulite pehmenemiseni. Kui kaste jääb liiga vedel, hauta mõni aeg ilma kaaneta.4 Kontrolli soolasust ja teravust ning maitsesta värske maitserohelisega. Söö koos rustikaalse saia või täisterariisiga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee