Mehhiko köök

Tostaditas ehk head snäkid 

Kaie Mei, 4. juuli 2008, 10:21
 Seljamaa Fotostuudio
Kõikvõimalikud snäkid mini-taco’de või nacho’de peal on väga mõnusad seltskonnaroad.

Koostisosad
maisijahust valmistatud chipsid
100 g Juust
OAKATE
400 g kuivatatud punased aedoad
2 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
1 tk tšilli
1 leht Loorber
Õli praadimiseks
1 -2 tl Vürtsköömen
125 g Kooritud tomatid
Sool
Must pipar

Valmistamine

Kui vürtsikale tomati-hakklihakattele vaheldust vajad, proovi seda toitvat ubadega varianti. Kate sobib väga hästi ka iseseisva toiduna või lisandiks.

Leota ube üleöö külmas vees, loputa ja aseta külma veega keema. Vett peab olema ubade pinnast 2–3 cm rohkem. Lisa 1 peeneks hakitud mugulsibul, 1 küüslauguküüs, hakitud tšilli ja loorberileht. Keeda mõõdukas kuumuses kaane all, mõne aja pärast lisa 1 sl õli ja keeda ubade pehmenemiseni.

Vajadusel lisa tulist vett. Kuumuta pann ning prae sibul ja meelepärane kogus küüslauku pehmenemiseni. Lisa tomat ja vürtsköömned ning keeda 3–4 minutit. Alusta segule ubade lisamist, kuni saad ühtlase kreemja massi. Maitsesta soola ja pipraga ning jahuta. Kata maisitortiljad või -nacho’d oaseguga, puista peale juustu ning küpseta 220-kraadises ahjus kuni juustu sulamiseni.

Kogustest valmib 30 tk.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee