Nädala kook

Brüleekreemikook 

Anni Arro, 20. märts 2008, 21:03
BrüleekreemikookFoto: Sandra Urvak
Mina kutsun seda kooki ka lihtsalt munakoogiks. Kuna kook ise on päris magus, siis soovitan seda serveerida koos astelpaju-meekastmega, mis annab mõnusa hapu ja magusa tasakaalu. Selle jaoks tuleb mesi ja astelpaju lihtsalt saumikseriga sodiks püreestada.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
TAINAS
150 g Või
100 g pruun suhkur
250 g Jahu
25 g Mandlilaastud
1 tk Muna
TÄIDIS
4 tk Muna
2 tk Munakollane
2 tk Munavalge
3 sl Brändi
100 g Suhkur
1.5 sl Fariinsuhkur
1 tl Vanillsuhkur
300 ml Vahukoor

Valmistamine

1 Vahusta suhkur ja või. Lisa jahu, mandlilaastud ja muna ning jäta paarikümneks minutiks külmkappi. Kui ei viitsi tainast meisterdada, siis kasuta poest ostetud magusat muretainast.2 Suru tainas koogivormi, äärista servad hõbepaberiga ja küpseta 200-kraadises ahjus 5–7 minutit, kuni koogipõhi on kuldne. Võta ahjust välja ning eemalda hõbepaber.3 Vahusta kausis 4 muna, 2 munakollast ja suhkur ning lisa vahukoor, vanillsuhkur ja brändi. Teises kausis mikserda munavalged kõvaks vahuks ning lisa ettevaatlikult segades kooresegule. Kalla segu vormi ja küpseta 180-kraadises ahjus hõbepaberiga kaetult 30 minutit. Eemalda foolium ja küpseta veel 30 minutit. Vahepeal võid kooki võdistada, siis näed, kas kreem on veel vedel või juba küpsenud.4 Kui kook on küps, võta vorm ahjust välja ning jäta jahtuma. Kuumuta ahi grillrežiimil 220 kraadini, puista kook üle fariinsuhkruga ja lase grilli all suhkrul sulada.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee