Linnuliha retseptid

Coq au Vin ehk kana veinikastmes 

Angeelika Kang, 21. jaanuar 2011, 07:18
Coq au Vin Heinmaa Foto
Prantslased on söönud kana veinikastmes juba sajandeid. Vanemad ehk sitkemad kanad ja odavam vein, sekka veel peekonit ja köögivilju – nii sündiski toitev talupojaroog, mis täitis hästi kõhtu ja maitses imehästi.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
3 kg Broiler (või kintsud ja koivad)
MARINAAD
1 pudel Punane kuiv vein
2 lehte Loorber
1 tl Kuivatatud tüümian
Sool
Must pipar
PAJAROOG
250 g suitsupeekon
60 g Või
8 tk Šalottsibul
250 g Šampinjonid
1 tl Õli
2 sl Jahu
1 l Kanapuljong
2 tl Tomatipasta
2 sl hakitud petersellilehed

Valmistamine

Sega omavahel vein, loorber, tüümian, sool ja must pipar. Aseta tükeldatud broiler või kintsud ja koivad marinaadi. Lase jahedas üleöö maitsestuda.Pruunista hakitud peekonit pannil, kuni üleliigne rasv eraldub. Pane majapidamispaberile nõrguma. Sulata pannil 1 sl võid ja pruunista šalottsibulad. Tõsta kõrvale. Sulata pannil 1 sl võid ja pruunista poolitatud šampinjonid.Tõsta kanatükid marinaadist ja kuivata majapidamispaberiga. Sulata pannil ülejäänud või ja õli ning pruunista kanatükke mõlemalt poolt paar minutit. Aseta suurde ahjupotti.Prae pannil jahu ja lisa vähehaaval segades kuum puljong. Vala puljong ahjupotti kanatükkidele. Lisa marinaad, šalottsibulad, šampinjonid, peekon ning tomatipasta. Hauta pliidil keskmisel kuumusel 1 tund, kuni kaste on paksemaks keenud ja kana küps. Puista üle hakitud peterselliga ning serveeri ahjukartulite ja Prantsuse saiaga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee