Aafrika köök

Peaaegu harira 

Kaie Mei, 6. veebruar 2008, 14:49
See Maroko rahvussupi eeskujul tehtud roog tõestab hästi, et kaneel pole ainult magustoidu jaoks. Eesti lammas sobitub vürtsidega üsna hästi ning kokku saab ühe tõsise ja eriti maitsva talvesupi. Abi on Põhja-Aafrika maitseainesegudest.

Kogus: kuuele

Koostisosad
1 kg Lambalihakuubikud
1 tl Vürtsköömneid
0.5 g Safran
2 tk Kaneelikoor(purustatud)
5 cm Ingver
1 tk Tšilli
50 g Või
1 tk Varsseller
2 tk Harilik sibul
2 purki Purustatud tomatid
3.5 l Puljong (või vesi)
1 dl Punane lääts
1 purk Kikerhernes (konserveeritud)
2 küünt Küüslauk
Sool
Sidrunimahl
1 punt Koriander
1 punt Petersellilehed

Valmistamine

Aseta lambaliha koos või, maitseainete, hakitud selleri, tšilli ja sibulatega keedupotti. Sega madalal kuumusel ligi 5 minutit. Lisa siis tomatid ja hauta veel mõni aeg. Vala hulka puljong ja keeda, kuni liha on peaaegu pehme. Siis pane potti läätsed ja keeda liha lõpliku valmimiseni. Mõni aeg enne serveerimist lisa kikerherned ja timmi maitse parajalt hapukasvürtsikaks. Serveeri ohtra värske koriandri ja peterselliga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee