Peaaegu harira
Kogus: kuuele
Koostisosad
1 kg Lambalihakuubikud
1 tl Vürtsköömneid
0.5 g Safran
2 tk Kaneelikoor(purustatud)
5 cm Ingver
1 tk Tšilli
50 g Või
1 tk Varsseller
2 tk Harilik sibul
2 purki Purustatud tomatid
3.5 l Puljong (või vesi)
1 dl Punane lääts
1 purk Kikerhernes (konserveeritud)
2 küünt Küüslauk
Sool
Sidrunimahl
1 punt Koriander
1 punt Petersellilehed
Valmistamine
Aseta lambaliha koos või, maitseainete, hakitud selleri, tšilli ja sibulatega keedupotti. Sega madalal kuumusel ligi 5 minutit. Lisa siis tomatid ja hauta veel mõni aeg. Vala hulka puljong ja keeda, kuni liha on peaaegu pehme. Siis pane potti läätsed ja keeda liha lõpliku valmimiseni. Mõni aeg enne serveerimist lisa kikerherned ja timmi maitse parajalt hapukasvürtsikaks. Serveeri ohtra värske koriandri ja peterselliga.
Kommentaarid (0)