Krevetisupp munagaFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
2. detsember 2010, 08:46

Krevetisupp munaga

Selle roa teeb eriliseks munasegu, mis tekitab kreemja hõljuva kogu, mida hiinlased kutsuvad hellitavalt munalilledeks. Jaapani maitsestuskastme mirini võib asendada ka väiksema koguse magushapu tšillikastmega. Tõeliselt rahvusvaheline supp!

Kogus: neljale

Koostisosad
pisut soja- või rapsiõli
5 cm Ingver
0.5 tk Porrulauk
1 tk Porgand
1 tk Varsseller
0.5 dl mirini
1 l mahedamaitseline kalapuljong
200 g Kooritud krevett
2 tk Muna
1 sl sojakaste
0.5 tl seesamiõli
Munanuudlid

Valmistamine

Sega potis mõõdukal kuumusel mõni minut õhukesi ingveriribasid. Lisa puljong, mirin, aedviljaribad ning sool ja pipar. Keeda teises keedunõus nuudlid vastavalt pakendil toodud soovitusele ja tõsta valmis nuudlid serveerimisnõudesse. Klopi muna hulka sojakaste ja seesamiõli. Kui aedvili on parajalt pehme, lisa krevetid ja ettevaatlikult ka munasegu. Kuumuta kuni muna hüübimiseni ning vala siis supp nuudlitele.Retsept mõeldud 4 sööjale.