Kalatoitude retseptid

Krevetisupp munaga 

Kaie Mei, 2. detsember 2010, 08:46
Krevetisupp munaga Jaan Heinmaa
Selle roa teeb eriliseks munasegu, mis tekitab kreemja hõljuva kogu, mida hiinlased kutsuvad hellitavalt munalilledeks. Jaapani maitsestuskastme mirini võib asendada ka väiksema koguse magushapu tšillikastmega. Tõeliselt rahvusvaheline supp!

Kogus: neljale

Koostisosad
pisut soja- või rapsiõli
5 cm Ingver
0.5 tk Porrulauk
1 tk Porgand
1 tk Varsseller
0.5 dl mirini
1 l mahedamaitseline kalapuljong
200 g Kooritud krevett
2 tk Muna
1 sl sojakaste
0.5 tl seesamiõli
Munanuudlid

Valmistamine

Sega potis mõõdukal kuumusel mõni minut õhukesi ingveriribasid. Lisa puljong, mirin, aedviljaribad ning sool ja pipar. Keeda teises keedunõus nuudlid vastavalt pakendil toodud soovitusele ja tõsta valmis nuudlid serveerimisnõudesse. Klopi muna hulka sojakaste ja seesamiõli. Kui aedvili on parajalt pehme, lisa krevetid ja ettevaatlikult ka munasegu. Kuumuta kuni muna hüübimiseni ning vala siis supp nuudlitele.Retsept mõeldud 4 sööjale.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee