Köögiviljasupp maheda küüslaugugaFoto: Jüri Seljamaa
Kaie Mei 3. november 2010 09:38
Lihtne supp, mis ei koorma eriti keha, kuid mida saab soovi korral suitsuvorstiga toekamaks teha.

Kogus: neljale

Koostisosad
2 tk Küüslauk
2 tk Kartul
1.5 l Aedviljapuljong
900 g Purustatud tomatid
1 tk Harilik sibul
1 tk Porgand
1 tk Kollane paprika
1 tk Punane paprika
1 tk Varsseller
1 sl Oliiviõli
Sool
Must pipar
Lauasuhkur
Tüümian
Rosmariin

Valmistamine

Lõika küüslaugumugula pealt nii palju ära, et paljastuks küünte sisu. Piserda peale pisut õli ja küpseta 200-kraadises ahjus 20–25 minutit. Seejärel eemalda pehme sisu kestadest ja hõõru vähese soolaga ühtlaseks pastaks. Lõika aedviljad kuubikuteks. Kuumuta neid väheses õlis mõni minut, lisa siis tomatikonserv, puljong ja küüslaugupasta ning keeda viljade valmimiseni. Pane hulka ürdioksad aroomi lisamiseks. Kui tomat on väga happeline, lisa pisut suhkrut. Maitsesta ja serveeri hakitud varsselleriga.