Taimetoidu retseptid

Selleri-peekonisupp 

Kaie Mei, 17. oktoober 2008, 10:43
Selleri-peekonisupp Seljamaa Fotostuudio
Eriti maitsvalt tuleb selles supis esile magusalt pähkline juurseller.

Kogus: neljale

Koostisosad
200 g vürtsikas suitsupeekon
1 tk Harilik sibul
2 tk Porgand
1 tk Pastinaak
0.5 tk Suurem juurseller
6 tk Tumedad šampinjonid
1 tl Jahu
Sool
Must pipar
pistu võid
kuivatatud maitseürte

Valmistamine

Kuumuta peekoni- ja sibulakuubikuid pannil seni, kuni sibul on tekkinud rasvas kuldseks muutunud. Eemalda komponendid vahukulbi abil pannilt ja vala rasva hulka juurviljakuubikud. Kuumuta segades mõni minut ja tõsta keedupotti, kus on 1,5 l kuuma vett. Kui soovid supist vähem energiat, võid juurviljad ilma eelneva praadimiseta keema panna. Keeda juurikad koos peekoni ja sibulaga pehmenemiseni. Eemalda tekkiv vaht. Vahepeal maitsesta sobiva koguse soola ja pipraga. Prae seeneviilud väheses võis pruuniks ning maitsesta soola ja meelepäraste kuivatatud ürtidega. Lisa seened supile enne serveerimist. Kui soovid tummisemat toitu, võid panna hulka vähese jaheda puljongiga segatud jahu. Punt värsket peterselli teeb supi üksnes paremaks.Retsept on mõeldud 4 sööjale.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee