Küpsetised

Õunakringel 

Angeelika Kang, 20. detsember 2007, 17:42
Õunakringel
Vahel on lausa sõnulseletamatult mõnus küpsetada ise kringlit, just sellist, mida ühestki pagariärist osta ei saa.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
TAINAS
5 dl Piim
50 g Presspärm
1 tl Sool
2 dl Lauasuhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
2 tl Kardemon
16 dl Jahu
200 g Või (pehme)
PURU
2.5 dl Jahu
1 dl Fariinisuhkur
1 tl Kaneel (jahvatatud)
0.5 tl Sool
100 g Pähklid (sarapuu-, röstitud, hakitud)
100 g Või
ÕUNATÄIDIS
5 tk Õun (suurem, hapukam)
50 g Või
1.5 dl Fariinisuhkur
1 tl Kaneel (jahvatatud)
MÄÄRIMISEKS
1 tk Muna

Valmistamine

1. Kuumuta piim 37 kraadini ehk käesoojaks. Sega juurde pärm. Lisa sool, suhkur, vanillsuhkur ja kardemon. Sega vähehaaval juurde jahu. Lõpuks sõtku juurde pehme või. Jätka sõtkumist mõni minut, kuni tainas käte küljest lahti lööb. Kata kauss rätikuga ja lase soojas kerkida umbes pool tundi või kuni tainas kerkib kahekordseks.

2. Koori õunad, eemalda südamik ja lõika tükkideks. Sulata kastrulis või, lisa suhkur, kaneel ja hauta õunatükke 5 minutit võis. Tõsta tulelt ja jahuta.

3. Puru jaoks sega omavahel jahu, fariinsuhkur, kaneel, sool ja pähklid. Lisa külm või ja näpi kiirelt purutaoliseks massiks.

4. Sõtku tainas alla ja vala kergelt jahuga üle puistatud lauale. Sõtku veel veidi ja rulli laiali. Määri õunasegu tainale ja kata 2/3 puruga. Keera tihedalt rulli ja lõika pikisuunas pooleks. Keera kaks pikka riba omavahel põimikuks ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pintselda pealt munaga ja raputa peale ülejäänud puru. Küpseta 200kraadises ahjus 25-30 minutit. Kui kringel kipub pealt liigselt pruunistuma, kata küpsetuspaberi või fooliumiga. Jahuta ja serveeri.

Kauba peale saab terve majatäie oivalist küpsetuslõhna.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee