Punaveinis küpsetatud pirnid
Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
0.25 tk Kaneelikoor
0.5 cm Ingverijuure tükk
1.5 tera Nelk
0.25 pdl Punane vein
1 dl Lauasuhkur
1 tk Pirn
MANDLIPIIM:
0.5 dl Piim
0.5 sl Lauasuhkur
0.5 sl Liköör (Amaretto)
Valmistamine
Rammusa vahukoore asemel on tunduvalt kergem võimalus pakkuda vahustatud mandlipiima.
Pane kastrulisse kaneelikoor, viilutatud ingver, nelgiterad, vein ja suhkur. Kuumuta keemiseni.
Koori pirnid, kuid jäta vars alles. Keeda pirne veinisegus tasasel tulel 30 minutit. Tõsta tulelt ning lase pirnidel jahtuda ja 1 tund veinisegus maitsestuda. Kuumuta piim ja suhkur. Tõsta tulelt ning lisa liköör. Vahusta segu piimavahustajaga kohevaks ja serveeri koos pirnidega.
Kommentaarid (0)