Kiudainerikkad toidud

Punaveinis küpsetatud pirnid 

Angeelika Kang, 13. detsember 2007, 11:01
Punaveinis küpsetatud pirnid 
Ülimalt kerge dessert, mis on maitset saanud kaneelikoorest, ingverist ja nelgist.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
0.25 tk Kaneelikoor
0.5 cm Ingverijuure tükk
1.5 tera Nelk
0.25 pdl Punane vein
1 dl Lauasuhkur
1 tk Pirn
MANDLIPIIM:
0.5 dl Piim
0.5 sl Lauasuhkur
0.5 sl Liköör (Amaretto)

Valmistamine

Rammusa vahukoore asemel on tunduvalt kergem võimalus pakkuda vahustatud mandlipiima. 

Pane kastrulisse kaneelikoor, viilutatud ingver, nelgiterad, vein ja suhkur. Kuumuta keemiseni.

Koori pirnid, kuid jäta vars alles. Keeda pirne veinisegus tasasel tulel 30 minutit. Tõsta tulelt ning lase pirnidel jahtuda ja 1 tund veinisegus maitsestuda. Kuumuta piim ja suhkur. Tõsta tulelt ning lisa liköör. Vahusta segu piimavahustajaga kohevaks ja serveeri koos pirnidega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee