Kalatoitude retseptid
28. detsember 2007, 07:29

Kalarullid kartulikoogi ja õunakastmega

Kasuta selle kalaroa valmistamiseks hõrku ja õrna valget kalafileed, näiteks siiga, koha, merilesta või ahvenat.

Kogus: ühele

Koostisosad
100 g Kalafilee (valge)
Sool
Sidrunimahl
Must pipar
ÕUNAKASTE
0.5 sl Või
0.5 sl Punane sibul
0.5 küünt Küüslauk
0.5 tk Õun
0.25 lehte Loorber
1 tera Valge pipar
0.25 tl Tüümian (kuivatatud)
0.75 dl Vein (punane)
0.5 dl Kanapuljong
KARTULIKOOK
1 tk Kartul (suur)
0.25 sl Mädarõigas
0.5 tk Munakollane
Sool
Must pipar

Valmistamine

Suuremad kohafileed lõika pikuti pooleks. Üsna tugevamaitseline punaveini-õunakaste sobib õrna ja maheda kalafileega suurepäraselt. ÕunakasteSulata kastme jaoks kastrulis või. Lisa tükeldatud sibulad ja küüslauguküüned. Prae paar minutit. Koori õunad, eemalda südamik ja lõika tükkideks. Lisa sibulasegule ning prae veel paar minutit. Pane hulka loorber, valge terapipar, tüümian ja vein. Keeda 15 minutit ja lisa puljong. Keeda kastet seni, kuni sellest on järele jäänud neljandik. Kurna läbi sõela ja hoia kuni serveerimiseni soojas.KartulikookKeeda koorega kartulid pehmeks. Jahuta, koori ning peenesta kahvliga pudrutaoliseks massiks. Lisa mädarõigas, munakollased, sool ja must pipar. Vormi märgade käte vahel pätsikesed ning suru lamedaks. Prae pannil väheses õlis mõlemalt poolt kuldseks.KalarullidMaitsesta kalafileed mõlemalt poolt soola ja musta pipraga. Keera rulli ning torka hambatikuga läbi. Nirista peale sidrunimahl ja paki fooliumisse. Küpseta 200-kraadises ahjus 10–15 minutit. Eemalda tikk ja tõsta rull kartulikoogile. Nirista peale kastet ja serveeri.