Väherasvased toidud
11. jaanuar 2008, 16:53

Jõevähi-tomatisalat

Sellist salatit sõin ma kunagi Itaalias Sardiinia kalarestoranis.

Kogus: ühele

Koostisosad
50 g vähisabad (külmutatud või soolvees)
50 g kirsstomatid
0.25 tk Punane sibul
0.25 tk Sidrun
1 tl Oliiviõli
0.25 tl Lauasuhkur
Sool
Must pipar

Valmistamine

Sulata vähisabasid aeglaselt külmkapis või nõruta need soolveest. Poolita kirsstomatid ja lisa vähisabadele. Lõika sibul õhukesteks viiludeks, pigista käte vahel tugevalt ja lisa salatile. Haki basiilikulehed ning pressi neile peale sidrunimahl. Maitsesta oliiviõlist, suhkrust, soolast ja mustast piprast valmistatud kastmega. Lase salatil enne serveerimist tund aega toatemperatuuril maitsestuda. Sega aeg-ajalt.Heast toorainest ei saa üle ega ümber – neil olid seal ülimagusad punased sibulad ja tomatid, mis andsidki sellele lihtsale salatile ilu ja võlu. Meie talvistes oludes tuleb otsida poest kõige punasemaid kirsstomateid ja sibulast peab käte vahel kibeda maitse välja pressima. Eelista võimalusel külmutatud vähisabasid, need on naturaalsema maitsega.