Jaapani köök
15. mai 2008, 09:42

Marineeritud ingver

Jaapani köögis laialt kasutusel, asendamatu kaaslane sushi kõrvale.

Koostisosad
500 g Ingver
1 sl Sool
250 ml Jaapani riisiäädikas
5 -7 sl Suhkur

Valmistamine

Koori ja lõika 500 g värsket ingverit väiksemateks juppideks. Sega ingver 1 sl soolaga ja jäta pooleks tunniks seisma. Seejärel pane ingverijupid suletavasse purki. Sega potis kokku 250 ml riisiäädikat ja 5–7 sl suhkrut ning lase keema. Vala kuum marinaad ingveritükkidele. Jahuta, sule kaanega ja aseta külmkappi. Nädala pärast on ingver tõmbunud roosakaks ning on tarvitamiseks valmis. Enne serveerimist lõika ingver väga õhukesteks viiludeks.