Kirsimustriga juustukookFoto: Oma Maitse
Küpsetised
6. august 2009, 09:39

Kirsimustriga juustukook

Kogus: kaheksale

Koostisosad
PÕHI
50 g või
140 g Küpsised
1 sl Hele siirup
TÄIDIS
350 g Kirsid
225 g suhkur
500 g maitsestamata toorjuust
1 sl Maisitärklis
2 tk muna
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
1 tk apelsini koor
2 dl Hapukoor
KAUNISTUSEKS
kirsse
tuhksuhkrut

Valmistamine

Kuumuta ahi 160 kraadini. Kata 20 või 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ja määri ääred võiga. Purusta köögikombainis küpsised. Sulata või koos siirupiga ja sega küpsistega. Suru lusika abil koogipõhjale ja küpseta 10 minutit. Tõsta jahtuma. Keera ahju kuumus 150 kraadile.Puhasta 200 g kirsse kividest ja vala koos 85 g suhkruga köögi-kombaini. Püreesta ühtlaseks, vala potti ja lase keema minna. 
Hauta 5–6 minutit, et tekiks siirupjas mass. Jahuta.Puhasta vahepeal köögikombain ja vahusta selle abiga toorjuust, tärklis, munad, ülejäänud suhkur, vanillsuhkur, apelsinikoor ja pool hapukoorest ühtlaseks massiks. Vala sellest pool koogipõhjale, lisa pool kirsipüreed ja kata jälle toorjuustuga. Liiguta õrnalt puutikku koogi sees, et kirsipüree tekitaks kauneid mustreid. Küpseta 
45 minutit, lülita ahi välja ja lase koogil kinnises ahjus 30 minutit jahtuda. Määri koogile ülejäänud hapukoor ning tõsta lusikaga keskele kirsipüree. Tee jälle tikuga kirsipüreest mustreid. Kaunista tervete kirssidega ning raputa peale tuhksuhkrut.