Lambaliha retseptid

Lambahakklihaga täidetud paprikad 

Kaie Mei, 11. juuni 2009, 12:27
Foto: Jaan Heinmaa
Sellise täidisega võid teha ka muid vilju: tomateid, kapsalehti, baklažaane.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
25 minutit + olenevalt köögiviljadest küpsemiseks u 40 minutit

Koostisosad
8 tk Paprika (võrdse suurusega)
HAKKLIHATÄIDIS
700 g Lambahakkliha
1 dl Pikateraline riis (nt. basmati)
1 sl vürtsikas maitseainesegu tšilliga
2 sl Basiilik (värske) hakituna
1 tl Sool
1 tk Sibul, hakitud
2 dl Puljong
Õli

Valmistamine

Lambaliha on ise nii aromaatne, et palju maitseaineid pole vajagi. Samas on siin tšillit sisaldavad maitseainesegud väga kohased.Sega hakklihatäidise ained ühtlaseks parajalt pehmeks massiks. Eemalda paprikatelt varreosa, haarates ka südamiku koos seemnetega. Täida sisemus maitsestatud hakkmassiga. Aseta viljad tihedalt üksteise kõrvale potti ning vala nii palju vett, et paprikapoolikud oleksid 2/3 ulatuses kaetud. Piserda üle oliiviõliga ning keeda mõõdukas kuumuses pehmenemiseni.Maitseb hästi nii kuumalt kui ka külmalt koos mõne toeka hapukoore- või jogurtikastmega  

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee