Retseptid

Aedniku kevad 

Toidutare, 2. mai 2012, 21:00
Foto: Jaan Heinmaa
Sellele, kes peab isekasvatatud toiduainet oluliseks, on kevadised aiatoimingud nii pühad, et muud tegevused tunduvad väheolulised. Esimese saagi valmides muutub ka söögivalmistamine oluliselt lihtsamaks.

Loodusest leiab hulgaliselt toiduks sobivaid taimi, mis silmailu kõrval täidavad ka kõhtu. Nurmenukusalat rukkiräimedega Ülilihtne kiirtoit, ent toitainerikas ja hõrk. Aedniku võileib Hapukurkide kohustuslik komponent mustasõstraleht visatakse sageli ära, kuid miks mitte lasta end inspireerida Kreeka dolmadest? Ka võrratu aroomiga õrnadest kaselehtedest saab grillhooaja avamisel elevust tekitavaid suupisteid. Kase- ja mustsõstralehed halloumiga Üsna tavapäraste komponentidega salat võib saada uue sisu, kui asendad sibula eri sorti laukudega. Proovi mahedalehelist ohoota lauku või pisut vängemat karulauku.Salat teriyaki-lõhega Rauarikkad nõgesed kuluvad kevadel risotosse eriti hästi marjaks ära.  Risoto kõrvenõgeste ja sparglitega