Kõrvits on ka tuntud dieettoit. Kõrvitsa seemned on aga oma suure kalorsuse, hea toitainelise koosluse ja pähklimaitselisuse tõttu suurepärane toidulisand küpsetistes ja putrudes. Eriti tervislikud on hommikupudrud nagu tatra-, riisi-, manna-, maisi- või hirsipuder riivitud kõrvitsaga, mis lisatakse pudrule valmimisse lõpus.
Kõrvits sobib köögiviljahautistesse, suppidesse, aga ka iseseisvana praetult kas taignas või jahus veeretatult. Kõrvitsast võib teha omletti, pudinguid, vormiroogasid, pannkooke ja küpsetisi.
Lihtne kõrvitsa-
püreesupp
Kõrvitsakotletid
Toorjuustuglasuuriga kõrvitsakook
Kõrvitsapirukas
Kõrvitsasupp
Kõr-
vitsa-suitsupeekoni risotto
Kõrvitsapannkoogid
Marineeritud kõrvitsasalat
Kõrvitsa-lihapada
Praetud kõrvits
Kartuli-kõrvitsapuder
Soe sibula-kõrvitsasalat
Vürtsikas kõrvitsasupp küüslauguga
-----
Artiklis kasutatud ühe allikana ka A. Luigela artiklit Terviselehes.
Kommentaarid (0)